BlogIsporuke se nastavljaju

25 октобра, 2020

Isporuke se nastavljaju u opštine na teritoriji Republike Hrvatske

Po dobijenom evropskom projektu ,,Fond za zaštitu okoliša – Spremnici za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada’’ početkom godine počeli smo sa isporukom kontejnera od 1100l i kontejnera od 770l u 222 opštine na teritoriji Republike Hrvatske.

Svakodnevno je iz naše proizvodnje izlazilo nekoliko kamiona koji su odmah isporučivali robu na tražene lokacije. Što nam je plan i za nastavak isporuka.
Posle kratke pauze koja je prouzrokovana uvođenjem vanrednog stanja nastavljamo sa isporukom. Od ukupnog broja kontejnera, tačnije 35.059 komada, ostalo nam je 15.000 kontejnera za Grad Zagreb što nam je u planu da isporučimo do kraja prve nedelje jula.

Cilj ovog projekta je da se počne sa odvajanjem otpada na mestu nastanka kako bi se smanjila količina mešanog, biorazgradivog otpada u mešanom i da bi se samim tim povećale količine otpada za reciklažu.
Boje kontejnera, kao i natpisi na njima, su podeljene prema vrsti otpada za koje je namenjeno. Korisnicima će biti veoma lako da razvrstaju otpad u odgovarajuće kontejnere.

Veoma smo zadovoljni rezultatima koje smo postigli kako u poizvodnji tako i kada je reč o dinamici isporuke.
Nastavljamo tamo gde smo stali sa novim isporukama i montažom da bi kontejneri bili na ulicama u što kraćem roku kako bi šetališta i ulice bile lepše, čistije i urednije.