BlogPlastik Gogić ulaže 2 mil EUR u proširenje poslovnog prostora i razvoj proizvoda

25 фебруара, 2020

Plastik Gogić ulaže 2 mil EUR u proširenje poslovnog prostora i razvoj proizvoda – U planu osvajanje novih tržišta Južne Amerike i Azije

Kompanija Plastik Gogić iz Inđije uložiće tokom ove godine 2 mil EUR u proširenje poslovnog prostora i razvoj novih proizvoda. Kako za eKapiju objašnjava Žarko Bogovac, komercijalni direktor, u toku je izgradnja i infrastrukturno opremanje dodatnih 5.000 m2 zatvorenog, kao i 20.000 m2 otvorenog prostora.

– Do maja 2019. trebalo bi da budu završeni svi započeti objekti, čime ćemo zaokružiti sve proizvodne jedinice, novi magacinski prostor i kancelarije, kao i novi izložbeni prostor. Takođe, radnici će dobiti novu kantinu, kao i prostorije za boravak, a pored toga poručene su i nove mašine i oprema, kojima ćemo povećati svoje proizvodne kapacitete – najavljuje naš sagovornik.U novoj proizvodnoj hali biće instalirana najnovija mašina sile zatvaranja 2.400 t, na kojoj će se proizvoditi novi modeli kanti na dva točka.

Kako ističe Žarko Bogovac, razvojem novih proizvoda Plastik Gogić upotpuniće svoj asortiman, čime će kompanija ojačati poziciju na probirljivim tržištima širom sveta.

– Pored 50 država u kojima se već mogu naći naši proizvodi, očekujemo proboj na nekoliko novih tržišta, pre svega Južne Amerike i Azije. Takođe ćemo raditi na ojačavanju pozicija koje imamo na već aktuelnim tržištima – zaključuje sagovornik eKapije.