BlogNovi proizvodiURBAN POKLOPAC i dodatne opcije

14 априла, 2021

Kompletan asortiman kanti za smeće koje proizvodi kompanija Plastik Gogić je opremljen tzv. LIP-HANDLE ručicom za otvaranje, koja štiti mesto dodira od zadržavanja vode i nečistoće. Na prednjoj strani Urban poklopca, koji je prilagođen većini postojećih modela iz našeg asortimana, predviđeno je i posebno mesto za ugradnju gravitacione ili mehaničke bravice.

Model Urban Pro 60l ima ugrađen sistem za otvaranje pedalom a opciono se može poručiti I za 80l kantu. Time se povećava zaštita korisnika od nečistoće. Pedala je uklopljena u geometriju kanti tako da ne smeta pri njihovom pomeranju i manipulaciji, a izrađena je od brizgane plastike – nema opasnosti od korozije i uticaja vremena.

Jedinstvena karakteristika ovih kanti je i opcija poklopca sa bočnim kopčama za obezbeđenje zatvorenog položaja. Na ovaj način korisnicima je omogućeno da jednostavnim pritiskom na bočne kopče „zaključaju“ poklopac i time spreče prosipanje sadržaja pri prevrtanju, kao i neželjeno otvaranje pod dejstvom udara vetra ili drugih faktora. Kopče su takođe izrađene od plastike, jednostavno se demontiraju i po potrebi ponovo montiraju na poklopac. Dizajn poklopca sa bočnim kopčama je registrovan u međunarodnoj organizaciji za zaštitu industrijskog dizajna WIPO Hague.

Na rub poklopca moguće je ugraditi i gumenu zaptivku, koja u kombinaciji sa bočnim kopčama garantuje bezbedan transport tečnog ili opasnog otpada. Ovakva opcija je takođe izuzetno pogodna za prikupljanje i odlaganje otpada od pripreme hrane, medicinskog otpada i sl.